NVIDIA køber Mellanox


NVIDIA, der vel mest er kendt for deres GPU’er og grafikkort, er i gang med at købe Mellanox, der vel bedst er kendt for deres InfiniBand-produkter. Så hvordan giver det mening?

Jeg tror, det handler om, NVIDIA gerne vil have en større plads i datacenteret.

Mellanox laver NICs og switche til både Ethernet og InfiniBand, og i modsætning til så mange andre fabrikanter laver de også de ASICs, produkterne drives af. På den måde minder Mellanox faktisk lidt om NVIDIA, der jo også både laver ASICs, OEM-produkter, og leverer til 3.-part.

Og NVIDIA er måske nok startet i branchen for grafikkort til hardcore gamere, men deres GPU’er og øvrige teknologi har fundet vej til professionelle produkter, hvor de bruges til offload af compute-intensive beregninger fra de almindelige CPU’er, herunder bl.a. i AI/ML og i selvkørende biler.

Når de to firmaer lægges sammen, har de med ét slag en helt andet footprint i datacenteret, og specifikt i HPC (high-performance computing), hvor man jo ofte ser GPU’er og InfiniBand sammen. Om de færdige switch- og NIC-produkter passer ind i den strategi, eller om NVIDIA vil fokusere på at være OEM til andre, skal det blive spændende at se.

-A