IOS 12.2(33)SXH (Whitney)


Cisco har for nyligt sendt en ny software til Catalyst 6500 på gaden, nemlig IOS 12.2(33)SXH, der tidligere har været kendt under kodenavnet Whitney.

Hvis man har kørt 12.2(18)SXF, kunne man måske synes, at 12.2(33)SXH lyder som en mindre opdatering, men faktisk er det en kæmpe kodeændring i forhold til tidligere software-versioner i 12.2 SX.

Modulær software

Som udgangspunkt er der tale om modulær software, hvor man kan opgradere dele af koden, og genstarte enkelte processer i stedet for at boote hele boksen. Det var i sig selv en stor (men spændende og positiv) ændring, da det kom som en option til 12.2 SXF. Oprindelig var det planen, at der kun skulle være en modulær udgave af Whitney, men det ser ud til, Cisco har rystet på hånden, for der er også ikke-modulære images til downloads. Det er dog blot builds uden modulariteten, ikke reelt noget andet kode.

6500 / 7600 Split

En anden væsentlig ting er det med opsplitning mellem 6500 og 7600, og i den forbindelse er SXH mere vand på møllen, for den understøtter ikke de nye 7600 S-chassis’er. Den supporterer dog i det mindste de gamle 7600-chassis’er, så 6500-folkene har altså ikke fået den samme hjerneblødning som 7600-folkene, der droppede support for 6500 midt i et release train.

hardware

hardware-siden er de primære nyheder den nye Supervisor 720-10GE, der dog ikke shipper endnu, og de nye PFC3C og DFC3C (3CXL), samt at ME6524 er kommet med i den normale 6500-software.

Man skal passe på, for på hardware-siden er der også sket det temmelig kedelige, at supporten for flere (især service-)moduler er forsvundet, herunder CSM (Content Switching Module), IPSec, WebVPN og SSL. Især den manglende CSM-support vil gøre ondt på mange datacenter-kunder. Desuden er support for Supervisor 2 droppet…

Software

På software-siden er der myriader af nye features, herunder masser af MPLS-features (især mht. AToM og Traffic Engineering), så 6500 nu næsten er på linje med 7600 (igen). Det samme er tilfældet med BGP-ting.

Da SXH skal erstatte CatOS og Hybrid IOS, er der også mange nye features på LAN-siden (CatOS catch-up), herunder en masse til 802.1x og NAC, så 6500 kommer stort set er på linje med Ciscos andre LAN-switche.

Endelig er der masser af management-features, som Smart Call Home, Tcl-scripting, SmartPort macros, configuration replace/rollback/versioning, opdateringer til IP SLA (tidl. kaldet “RTR” og “SAA”) etc. etc.

Hvad der er ‘notably missing’ i øjeblikket er det ‘virtual switching’, Cisco har haft så svært ved at lade være med snakke højt om alle steder. Mere om det, når det shipper (formentlig i Whitney-2).

SXH har kunnet downloades siden 20aug07, men hvis kunderne ikke lige står og skriger på en eller flere af de nye features, skal man nok holde hesten lidt endnu (blive på SXF) og vente på et bugfix eller to, for SXH er virkelig en stor, stor kodeændring.

-A