Catalyst 4500 - E Chassis


Cisco har annonceret en stribe ny hardware til Catalyst 4000-familien, og det vedhæftede -E synes at være bevis på, at Cisco er blevet bange for at bruge nye produktnumre: Den nye hardware burde have heddet Catalyst 4600, for det er reelt en ny platform, der dog understøtter de gamle moduler.

Nyt i Catalyst 4500-E chassis’erne er, at de supporterer højere båndbredde per slot, kan levere mere PoE, og at de understøtter mere køling. Nå ja, og så er supervisoren flyttet ned midt i chassis’et, ligesom de gjorde på Catalyst 6500.

Båndbredden har længe været en hindring for Catalyst 4500 i en lille core eller som distributions-switch, for med de gamle chassis’er har man kun 6 Gbps per slot, og det giver ikke meget non-blocking performance til gigabit eller højere. Med de ny chassis’er er tallet hævet til 24 Gbps per slot, og det skulle endda kunne blive mere engang i fremtiden. Dermed kravler 4500-E på performance-siden ind i 6500-land.

Mere PoE er ikke så interessant i dag, men det bliver det, når PoE+ (30W per port) kommer, og til den tid bliver det også interessant med mere køling.

De nye chassis’er understøtter både gamle og nye liniekort og supervisor engines, og prisen er den samme, så der synes ikke at være nogen god grund til at sælge de gamle.

De gamle chassis’er går dog formentlig ikke EoX lige med det samme, for 4500 er en strategisk platform i både Enterprise og Metro Ethernet setup, så der er nogle meget store kunder, der skal have god tid til at skifte.

-A