Catalyst 6500 - ACE30


Cisco har [annonceret] et nyt modul til load-balancering på Cisco 7600 og Catalyst 6500, nemlig ACE30.

Ny hardware

Der er tale om helt ny hardware (nye NPU’er), og det giver nye muligheder som fx HTTP kompression, der tidligere kun har været muligt på ACE 4710 (appliance). Desuden er der generelt bedre performance, og især SSL performance er virkelig løftet, men også andre ting er hurtigere og skalerer bedre.

… Og når de nu lavede ny hardware, er det lidt overraskende, og vel lidt skuffende, at performance ikke blev løftet fra de nuværende 16G, men det er stadig max. Fabric-interface’et er ikke hurtigere, og NPU’erne er vist også 2x8G. Hvis man har brug for virkelig høj LB-performance fra Cisco er det altså stadig flere moduler, der skal til.

Kunder med de eksisterende ACE10- og ACE30-moduler kan opgradere til ACE30 for 30k$, hvilket vel er en rimelig god opgraderingspris. Og nu vi er ved priserne, så er de blevet væsentligt simplificeret, så der nu faktisk kun er 3 forskellige performance-licenser plus en der kan bruges til test/lab. SSL-performance, HTTP kompression og contexts følger med.

Ny software

En anden spændende nyhed på ACE-fronten er ny unified software A4(1.0). Alting skal jo åbenbart være “unified” i Californien i øjeblikket, og i denne sammenhæng betyder unified altså, at de bruger samme software på ACE-modulet og ACE appliance. (Tak!). Dermed skulle man kunne få noget nær feature-paritet mellem de forskellige platforme, og det er velkomment.

… Men ikke helt feature paritet. Man får fx ikke Application Acceleration på modulet (og det giver heller ikke voldsomt mening mere med Web 2.0 og masser af dynamisk content), ligesom man ikke får RHI på appliance. Unified software er også kun unified på ACE 4710 og ACE30, ikke de gamle moduler ACE10 og ACE20.

I det hele taget ser det ud til, udviklingen fremover ligger på unified software, så kunder med ACE10 og ACE20, kommer nok til at kigge langt efter kommende features. IPv6 anyone? Ret sikkert ikke på ACE10 og ACE20.

Management

Management-delen til ACE hedder ANM, der er blevet opgraderet til version 4.1, og en af de væsentligste nyheder (udover support af ACE30) er, at nu behøver man ikke længere have en RedHat Linux-maskine: ANM er officielt supporteret som et VMware virtual appliance, der kan downloades fix-og-færdigt.

Prisen på ANM 4.1 er rigtig fin, for det er et $0 item. Hvis man vil have adgang til TAC-support, skal man dog stadig tegne en SAS-aftale.

-A

PS: Nye moduler til en god pris, med et bedre software roadmap og med en rimelig flad opgraderingspris? Regn med snarlig EoX på de gamle ACE10 og ACE20.