Catalyst 4000 - 4003/Supervisor I/Supervisor III R.I.P.


Cisco har annonceret Catalyst 4003-chassis’et, Supervisor I (WS-X4012) og Supervisor III (WS-X4014), inkl. bundles de er med i, End of Sale .

4003-chassis’ets naturlige afløser er 4503, der giver mulighed for inline power, understøtter nyere supervisor engines, og koster ca. det samme (inkl. alm. PSU’er).

Supervisor I afløses mest naturligt at Supervisor II+, der er hurtigere, giver (basic) L3, og i øvrigt på alle måder er bedre. Men den er også dyrere.

Supervisor III-annonceringen er mere problematisk. Godt nok er SupIV billigere og kan lidt mere, så der har ikke været grund til at sælge SupIII siden SupIV kom, men SupIII har ikke været på markedet særlig længe (januar/februar 2002). Og når End of Software Maintenance allerede er 26jul05, så ser det jo umiddelbart ikke så godt ud. Jeg tror ikke lige, det er den levetid (3 år) kunderne forventer af chassis-baseret udstyr fra Cisco.

I praksis kan man håbe på, problemet vil være mindre, fordi der er så lidt forskel på SupIII og SupIV, at det ikke rigtig vil ‘koste’ Cisco noget at supportere SupIII med ny software længere end til 26jul05. Om ikke andet, kan man da håbe på et attraktivt TMP.

IOS 12.1(12c)EW (til SupIII og SupIV) er også annonceret EoS, men det er et non-issue, for der kan man bare opgradere til en senere 12.1E eller EW.

-A