Catalyst 3750 Metro


Cisco har annonceret en nye Catalyst 3750 ‘sub-familie’ med tilnavnet Metro. Boxen er positioneret til SP’er, for den har avanceret MPLS- og QoS-funktionalitet.

Hardware-mæssigt er det basalt set en sammenbygning af en 24-ports 10/100 Catalyst 3750 med to SFP-porte og en 2-ports gigabit MPLS-router. De to ‘router-porte’ kaldes Enhanced Services (ES) porte, og det er på dem, man får MPLS VPN, EoMPLS, hierarkisk QoS, QinQ etc.

Boxen har stack-porte (A.K.A. StackWise) som de andre 3750’ere, men den kan pt. ikke stack’es, hverken med de ‘normale’ 3750’ere eller med andre Metro-3750’ere. Det kommer (måske) senere.

Prisen bliver 6.995$, så i forhold til at købe en normal 3750 plus en 7300-router (or whatever), er det billigt. (En router plus en switch er en relativt almindelig måde at levere multiple VPN’er til en kundes forskellige lokationer).

Men man skal betale en hel del ekstra for licenser til at bruge de sjove features, bl.a. 12 k$ (sic!) for licensen med MPLS og BGP, og det må vel kølne begejstringen lidt.

Ligeledes undrer det mig, at den ikke findes med fiber-porte.

Under alle omstændigheder er den selvfølgelig meget billigere end C6K, så til mini-POPs er den måske ikke så dum.

-A