ACE 4710


Hvis man godt kan lide ACE-modulet til Catalyst 6500, men ikke er så vild med prisen og ikke har brug for det niveau af performance, så er der nu en (lidt) billigere løsningsmodel.

Cisco har nemlig annonceret et 1RU ACE appliance, der kan lave load-balancering, SSL offload, komprimering, applikations-optimering og sikkerhed, caching etc. Kommandolinien er i IOS-stil, hvilket brugere af fx CSS sikkert vil værdsætte. Performance kan være 1 eller 2 Gbps.

Softwaren er ‘trukket’ fra en lidt ældre version af ACE-modulets software, så der er altså ikke fuldstændig feature-paritet. Til gengæld er applikations-optimering (fra bl.a. Fineground-opkøbet og AVS-boxen) og komprimering altså kommet med.

Alt funktionalitet er brudt op i licenser, både hvilken funktionalitet, der skal slås til, og hvor meget af den, man har brug for. (Fx findes komprimering i to forskellige licenser). Den pæne udlægning af det er selvfølgelig, at man kan nøjes med at betale for det man har brug for…

Personligt synes jeg prisen (28 k$) for en basis-udgave er lige voldsom nok for en 1 Gbps content switch, og hvis man tilføjer lidt funktionalitet (SSL, komprimering etc) er prisen 40 k$. Av. Frem til 27apr er der dog et introduktions-tilbud til knap 16 k$ for et lidt mindre bundle.

Både ift. funktionalitet og pris er der et stykke fra CSS 11500 til ACE 4710, så der er skulle ikke være lagt op til en snarlig død for CSS’en. Den vil formentlig køre videre som en prisbillig box til load-balancering, men ret sikkert ikke få den store nyudvikling.

ACE 4710 har efterhånden været På Vej(TM) meget længe, men nu skulle de altså også Snart(TM) shippe.

-A