VCE / Vblock / Acadia


Især når man er ny i servermarkedet, er det en god idé at have aliancer med andre betydende spillere i markedet… så det gør Cisco selvfølgelig en del ud af.

VCE (Virtual Computing Enviroment) er et af de initiativer, Cisco har lavet sammen med vennerne fra EMC og VMware (så de tre bogstaver i VCE-forkortelsen er givetvis ikke helt tilfældigt valgt, selvom forkortelsen betyder noget andet.

Det VCE går ud på er at bygge, teste og dokumentere komplette systemer, bygget af komponenter fra Cisco (servere og netværk), EMC (storage) og VMware (virtualiseringssoftware). Der er reelt tale om solution testing af komplette datacentre-‘blokke’, inkl. skaleringstal i forhold til specifikke applikationer. Igen: Når man er ny i markedet, kan det være en fordel at kunne sig ‘Vi garanterer, at du med dette setup kan supportere X brugere, der kører applikationen Y, for det har vi testet sammen med EMC og VMware’.

De komplette systemer, man så har bygget og testet, kan man komme i nogle fine papkasser, trække en sløjfe rundt om og give et selvstændigt varenummer. Der er tale om komplette systemer med servere, netværk, storage og software, som man bare skal forbinde til sit LAN, tænde for, og begynde at bruge. I VCE-samarbejdet kaldes den slags byggeklodser for Vblock.

Hvis kunderne har brug for at få hjælp til at installere Vblocks, sætte dem i drift, og overdrage til kundernes egne folk, kan VMware, Cisco og EMC også hjælpe. Til det formål har de nemlig lavet et separat firma kaldet Acadia, der udfører netop de tjenester.

Hvordan det passer ind i Ciscos partnermodel, kan kan være lidt svært at gennemskue, men det er jo hverken første, sidste eller eneste gang, Cisco konkurrerer med partnerne).

Så altså:

Mere info: http://www.emc.com/campaign/global/vce/

-A