UCS X-Series


Tiden er gået hurtigt, men det var faktisk helt tilbage i 2009, at Cisco som en del af deres Datacenter 3.0 annoncerede UCS (Unified Computing System) og revolutionerede den måde, man opererer servere på.

Med service-profiler som en logisk abstraktion af en server hardware-konfiguration, og med templates for flere, fik vi faktisk software-defined servere før nogen i marketing havde fundet på at kalde noget “software-defined”.

Jeg var lidt involveret i en af de første installationer herhjemme, og det var ikke helt uden bump på vejen, men det var jo også en ny måde at opfatte servere på, og det var lidt af en learning experience for os alle.

Verden står ikke stille, og der kommer nye, vilde krav til fx køling og kapacitet, så i foråret annoncerede Cisco en stor opdatering til UCS med nye chassis’er og nye blades. Ja faktisk er det meste af hardwaren i X-Series ny, og det ser ud til, den er klar til 10-12 år mere.

Men måden at opfatte servere som et logisk objekt med en software-defineret profil af noget hardware er stadig den samme, og det er stadig lige genialt.

Jeg kan anbefale blog-serien UCS X-Series - Computing for the next decade, som jeg linker til her, for et overblik over UCS X-Series.

-A