IGESM


Cisco har annonceret et switch-modul til at sætte ind i IBMs blade-server chassis’er (eServer BladeCenter). Det kaldes IGESM (Intelligent Gigabit Ethernet Switching Module).

Det er en helt normal Cisco-switch (altså bortset fra hvor modulet sidder) med de features man nu engang forventer af en IOS-baseret L2/L3-switch. Modulet har fjorten 10/100/1000-porte til blade-serverne og fire uplinks (også kobber).

I forhold til det skrammel, der tidligere har kunnet sidde i et BladeCenter (D-Link og Broadcom OEM) er det et kæmpe plus for kunden i forhold til at holde et ‘rent’ Cisco-netværk, bl.a. så man ved at spanning tree fungerer, og man kan få nogle rimelige konvergenstider.

Et ret stort minus (for os) ved IGESM er, at det kun kan leveres og supporteres af IBM (og IBM-forhandlere)… Blade-servere med integrerede Cisco-switche kan, så vidt jeg kan se, ikke betyde andet end et mindre salg af de almindelige (Catalyst-) porte. Men det kan vel ikke være anderledes, når Cisco laver hardware til at sidde i IBM-hardware.

IGESM forventes at shippe 10maj.

-A

PS: Kodenavnet var Stiletto. På mere end én måde er det meget passende.