Cisco 7600 - ES20+


Der er (næsten) kommet en ny udgave af Ethernet Services-liniekortene til Cisco 7600, både 20G (2x10G eller 20x1G) og 40G (4x10G eller 40x1G), og i udgaver med almindeligt DFC og XL DFC (fuld Internet route-tabel).

Ligesom de tidligere ES-kort er ES+ primært interessant, hvis man har brug for VPLS, Hierarkisk QoS, meget dybe buffere, shaping, 16.000 Ethernet service-instanser og lignende ‘high-touch funktionalitet’. Funktionaliteten ligger i NPU’er (netværks-processorer), to på 20G-udgaven og fire på 40G-udgaven, og vist nok de samme, som der bliver brugt i ASR 9000.

Udover at der nu findes en 40G-udgave, er forskellene til de tidligere kort primært i den mindre ende, men inkluderer bl.a. MAC-in-MAC, fuld MQC QoS, fuld EVC-funktionalitet (som på SIP-400) og mere i samme skuffe. Prissætningen for 20G-kortet er den samme som det ‘gamle’ 20G-kort, hvilket jo plejer at betyde, at det gamle kort forsvinder.

Aktuelt kommer der dog til at gå noget tid. Kortene er som nævnt kun ‘næsten’ kommet: Der er data sheet, men der er ingen priser, og kortene kan ikke bestilles. De vil blive supporteret i Dragon-releasen (SRD), og den er forsinket, og uden software nytter det jo ikke meget at sende hardwaren til kunderne.

Kortene var under udviklingen kendt som Excalibur, hvilket som bekendt er Kong Arthurs legendariske sværd. Om der også er en sammenhæng med, at kortene er ‘svære at få ud af stenen’ skal jeg lade være usagt.

I øvrigt: Kortene er relativt dyre (40 k$ for 20x1G), men hvis man kører MPLS VPN, MVPN eller IPv6 på samme boks, bliver de endnu dyrere (80 k$ for 20x1G), uanset om man bruger de L3-features på det pågældende kort… Av av.

-A