Cisco 7500 R.I.P.


Cisco har annonceret den gode, gamle 7500-router_End of Sale_ og End of Life, og det er en væsentlig ting… ikke så meget for hvad 7500-routeren er i dag, som for, hvad den har været. Cisco 7500 er nemlig en af de routere, Cisco har shippet tonsvis af – Ja, helt bogstaveligt ‘tonsvis’. Den er både meget stor og meget tung – til meget store og meget betydende kunder.

Man har kunnet få Cisco 7500 med myriader af forskellige WAN-interfaces (serielle, POS, ATM, DPT, ISDN, you name it), ESCON til IBM mainframes, voice-interfaces, service-adaptere (kryptering, komprimering) og selvfølgelig diverse LAN-interfaces (inkl. FDDI og Token-Ring) etc. etc.

Det er også en box, der er vokset med opgaven, fra den oprindelig kom med en processor, der kunne flytte ca. lige så meget, som man finder i en mindre 2800-router i dag. Senere kom der hurtigere processorer, intelligente linjekort (de såkaldte VIP’er) med distribueret forwarding, en teknologi, som det … øhm … tog noget tid for Cisco at mestre.

I starten have man såkaldte interface processors, kæmpe kort med få porte (og en enorm pris), som boxen delte med den gamle 7000-router. Senere kom som sagt VIP carrier-kort, og de gjorde også, at man kunne bruge de samme port adapters, som man bruger i Cisco 7200. Så SIP/SPA (som Cisco er så stolte af i dag) og genbrug af moduler mellem forskellige platforme er faktisk slet ikke en nyhed.

Jeg kan huske, da jeg så den første 7500 engang i starten af 90’erne og tænkte, at så fik man da aldrig nogensinde brug for mere performance. Ak ja…

-A