Catalyst SMI / EMI R.I.P.


Nej, overskriften betyder desværre ikke, at Cisco har droppet EMI-licensen på deres stackables, og at man får gratis OSPF på det hele. Det betyder kun, at de har droppet navnene SMI og EMI for softwaren.

Tidligere og nye navn er som følger:
 SMI = IP Base
 EMI = IP Services

Der er desuden kommet et nyt feature set kaldet “Advanced IP Services” (eller nogle gange blot AIS).

Der er ingen tvivl om, at de har gjort det, fordi det er sådan de navngiver features sets på routere nu, og at tanken var, at ting skulle blive nemmere.

Desværre er det jo sådan, at switchene (hardwaren) også kan være licenseret til EMI eller SMI og at et E eller et S så er en del af selve varenummeret. Og man laver altså ikke bare varenumre om, så switchene vil stadig blive kaldt -S og -E, men nu betyder S altså Base og E betyder Services. (Nej, S betyder her ikke Services).

Og licensen for at opgradere fra IP Base til IP Services hedder stadig noget med EMI, mens licensen for at opgradere til AIS fra IP Base hedder noget med -B og fra IP Services -S (Nej, S betyder her ikke Standard, men Services)…

Og IP Base på en router inkluderer selvfølgelig OSPF, men det gør den altså ikke her. (Så hvorfor de to ting skulle hedde det samme er ærligt talt lidt uklart).

Er De forvirret? De er ikke alene.

-A