Catalyst 6500 - WiSM (Wireless Services Module)


Cisco har annonceret et nyt wireless modul kaldet WiSM (Wireless Services Module, WS-SVC-WISM-1-K9) til Catalyst 6500[1].

Modulet giver (primært) mobilitet i store trådløse net, der kører ovenpå en Lag 3-infrastruktur, og kan altså sammenlignes med det eksisterende WLSM (Wireless LAN Service Module, WS-SVC-WLAN-1-K9), som bl.a. Riget og DR har købt og de wireless LAN controllers, Cisco fik med opkøbet af Airespace.

Hardware-mæssigt er der da også netop tale om to Airespace-controllers på et C6K blade, dog bortset fra IPSec og SSL, som der er separate moduler til på den platform. Softwaren er ligeledes Airespace-software, og modulet vil kun virke med access points, der kører som letvægts-AP’er, eller kan opgraderes til det[2].

Et modul supporterer op til 300 AP’er, hvilket er det samme som WLSM i dag, men mindre end hvad WLSM kommer til at kunne (600). Til gengæld kan man sætte flere WiSM’er i samme C6K og/eller flere chassis’er. Maksimum er 3600 AP’er i samme roaming domain.

Der skulle ikke være planer om EoX for WLSM. Positionering ift. WLSM eller stand-alone airespace controllers er ikke så nem. Det korte svar er “it depends”:

Man er nødt til at se på de specifikke kundekrav for at kunne pege på det ene eller det andet. Spørg din yndlings wireless-tekniker.

-A

[1] Ja, det skal være en 6500, og det skal være Sup720.
[2] Supporteret er 1000, 1130, 1230, 1240, 1500