Catalyst 6500 - Supervisor 720


Så er den længe ventede nye Supervisor 720 til Catalyst 6500 endelig officielt annonceret. Basalt set er der tale om en supervisor med PFC, MSFC og switch fabric på et enkelt modul. (Så i en redundant løsning sparer man to slot, der før blev brugt til SFM’er).

Nå ja, og så er den relativt hurtig.

Hastigheden er, som det fremgår af navnet, 720 marketing-gigabit (altså i virkeligheden 360 Gbps). Og hvis man undrer sig over, hvordan moduler med 8 eller 16 serielle gigabit-forbindelser til backplane (henholdsvis modulerne 6516 og 6816) skal blive til 360 Gbps, så kan det selvfølgelig ikke lade sig gøre.

Men med nye moduler, der bruger op til 40 Gbps per slot og et 9-slot chassis, så passer det fint. 40 Gbps per modul? Ja, til det samtidig annoncerede 4-port 10GE-modul, for exsempel. Men formentlig også af hensyn til den kommende Ethernet-standard, der bliver 40G.

Andre nye moduler er 48-ports 10/100/1000-T, der også virker med de gamle supervisors (Sup1A og Sup2). Men de udnytter sjovt nok ikke den ekstra båndbredde. Det ville ellers have været oplagt, men de er stadig ‘begrænset’ til 16 Gbps. Og 3:1 over-subscription er jo også fint til servere.

Der er naturligvis ikke bare performance men også nye features i den nye hardware, hvor en af de væsentligste er muligheden for at køre MPLS på alle LAN-porte (ikke som før kun OSM’er). Andre søde ting er NAT og GRE i hardware. Og så er der IPv6 i hardware, men anvendelsen af det er pt. temmelig begrænset.

En gotcha er, at der skal skiftes fan tray i boxen for at supportere det nye chassis. Og hvis I ikke har brugt 2500W strømforsyninger før, så er der god grund til at gøre det nu, for den nye supervisor kræver det.

Hvis man skal have fuld glæde af det nye modul, skal man altså (sandsynligvis) skifte strømforsyninger, man skal helt sikkert skifte fan tray, og man skal købe en stribe nye moduler, der har 40G til backplane. Og hvis man har moduler med DFC (som fx. 6816), skal man også lige skifte DFC’er. Men selve chassis¹et kan man da genbruge. Investment protection? Jo, man kan da godt bruge de gamle moduler med den nye supervisor. (Man får bare ikke noget performance ud af det). There’s investment protection for ya’.

Pris? 28 k$, dvs. lidt billigere end et Sup2 med PFC2 og MSFC2 plus et switch fabric (22 k$ + 7,5 k$). Men for en gangs skyld tror jeg ikke, at det betyder en snarlig annoncering af EoX for Sup2. (Det er der simpelthen for mange Sup2¹er derude til). Med den pris er der dog ikke den store grund til at sælge Sup2 med mindre kunden insisterer.

-A