Catalyst 6500 / Cisco 7600 IOS


Den nuværende 6500/7600-software (12.2(18)SXF, kaldet Rockies 3) er som bekendt kommet i en opdateret version (Rockies 3.1), hvor Modular IOS blev introduceret. Dermed fik vi IOS på en mikrokerne (A.K.A. “ION” = IOS On Neutrino), processer der kan genstartes og patches etc.

Derefter var det meningen, at der skulle komme en Rockies 4 (SXG), hvor der bl.a. skulle komme bedre LAN/wiring closet feature-paritet med CatOS, herunder bedre 802.1x feature set, NAC etc. Den release blev droppet.

12.2 SX var jo oprindelig resultatet af, at man lagde service provider-releasen 12.0 S sammen med enterprise-releasen 12.1 E med den begrundelse, at C6K både skulle bruges af service providers og enterprises, og så burde det også være samme software.

Der har dog gennem lang tid været utilfredshed med, at enterprise- og SP-features var samlet i samme release train, fordi det betød, at ingen af grupperne fik features i den hastighed, de ønskede dem. Derfor splittes 12.2 SX nu igen op i et SP- og et enterprise-train.

De kommende 6500/7600-releases efter Rockies 3 bliver dermed:
- Service provider: Cascades -> Barracuda -> Cobra
- Enterprise: Whitney -> Half Dome

Der bliver ingen sammenhæng mellem de to release trains, så man må i fremtiden regne med, at der kommer features og hardware (moduler) til det ene train, som ikke er supporteret i det andet train.

Der har været lidt banken på vandrørerne om, at det på sigt kunne blive sådan, at SP-releasen kun kan køre på 7600 og E-releasen kun på 6500, og hvis Cisco gerne vil gøre deres kunder stik-tossede, så skal de da bare gå ad den vej. Nu får vi se.

Der er ingen planer om Cascades på Sup2, og det er tilsyneladende ikke engang sikkert, om Whitney kommer til Sup2. Sup2 er jo også annonceret EoX, så måske er Rockies den sidste Sup2-release. Kunderne kører jo også i praksis 12.1 E på Sup2, så det er nok ikke det store problem.

Apropos 6500-software, så siges det nu, at der kun kommer to minor CatOS releases mere (8.6 + 8.7, formentlig). Den nuværende MSFC-IOS (også Rockies 3, SXF) skulle også blive sidste Hybrid release.

-A